Encrypter & Decrypter

Dit is een Encrypter & Decrypter-app die ik heb ontwikkeld tijdens mijn tweede jaar van studie. Het was een opdracht waarbij we leerden hoe we HTML dynamisch konden genereren met behulp van JavaScript, en waarbij we ook kennis maakten met het gebruik van een externe API.

Deze applicatie is tot stand gekomen door het gebruik van verschillende webtechnologieën, waaronder HTML, CSS, SCSS en JavaScript, en maakt gebruik van een externe API om gegevens op te halen en weer te geven. Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding kreeg ik de kans om mijn vaardigheden op het gebied van webontwikkeling te verbeteren.

De focus van deze opdracht lag op het begrijpen en toepassen van JavaScript om dynamische HTML-pagina's te creëren. Bovendien hebben we geleerd hoe we externe API's konden gebruiken om gegevens te integreren in onze applicaties. De Encrypter & Decrypter is het resultaat van mijn inspanningen en combineert verschillende webtechnologieën om een functionele en gebruiksvriendelijke tool te bieden. Met behulp van JavaScript heb ik de app in staat gesteld om gegevens van een externe API op te halen en deze dynamisch weer te geven in de gebruikersinterface. Dit geeft de app de mogelijkheid om berichten te Encrypten of om de berichten te Decrypten.

In het bijzonder heb ik HTML gebruikt om de structuur van de app te definiëren, CSS en SCSS om de visuele stijl en lay-out aan te passen, JavaScript om interactie mogelijk te maken en een externe API om relevante gegevens te verkrijgen. Het proces van het ontwikkelen van deze applicatie heeft mijn begrip van webontwikkeling aanzienlijk verdiept en me geholpen waardevolle ervaring op te doen in het werken met externe gegevensbronnen via API's.