Gemeente Amsterdam Website

Dit betreft een website van de Gemeente Amsterdam. Voor deze opdracht was het onze taak om de bestaande website van de Gemeente Amsterdam opnieuw te creëren en te verrijken met meer interactieve elementen. Dit hebben we bereikt door gebruik te maken van geavanceerde webtechnologieën zoals HTML5, SASS (Syntactically Awesome Stylesheets) , SCSS (Sassy CSS), en JavaScript.

In het bijzonder hebben we HTML5 gebruikt voor de structurering van de website. HTML5 staat bekend om zijn verbeterde mogelijkheden voor het opbouwen van moderne en gestructureerde webpagina's. SASS en SCSS zijn beide uitbreidingen van CSS (Cascading Style Sheets) die extra functionaliteiten en mogelijkheden bieden, waardoor het stylen van de website efficiënter en flexibeler wordt. JavaScript, aan de andere kant, is ingezet voor het toevoegen van dynamische en interactieve elementen aan de website. Met JavaScript kunnen we functionaliteiten implementeren zoals het reageren op gebruikersinput, het manipuleren van de DOM (Document Object Model) en het verbeteren van de algehele gebruikerservaring.

Door deze technologieën te combineren, hebben we een vernieuwde en interactieve versie van de Gemeente Amsterdam website gecreëerd, die voldoet aan de moderne standaarden van webontwikkeling.